Voor ouders

Welkom op de pagina voor ouders

Over ouderbegeleiding

Jullie zitten met de handen in het haar, hebben alles geprobeerd en zowel jullie als jullie kind worden er niet gelukkiger op. Jullie zoeken de oplossing op dit moment bij jullie zelf en zijn op zoek naar handvatten en tips. Ondertussen denken jij en je partner ook nog eens anders over de opvoeding. Ouderbegeleiding gaat jullie hier bij helpen. Ik ben er voor jullie als ouders en voor jullie kind.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. In een aantal gesprekken bespreken wij de thema’s waar jullie tegenaan lopen. We maken het gelijk lekker concreet door met voorbeelden te werken waar jullie in jullie gezin tegenaan lopen.

Jullie zijn niet de enige ouders die worstelen met de opvoeding. Het is soms gewoon niet makkelijk. Het is niet raar om hier hulp bij te zoeken. Jullie gaan naar huis met nieuwe inzichten en ervaren weer grip. Aanmelden kan via de contactpagina. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met jullie op!

Over kindercoaching en kindercounseling

Elk kind tussen de 4 en 14 jaar is in mijn praktijk in Vleuten van harte welkom. Met alle gedachten, emoties en gedragingen. Ik stel geen diagnoses, maar ik kijk naar waar jouw kind in de kern last van heeft.

In het leven gaat het vaak om en over gevoelens. Je kind voelt iets en heeft ergens last van. Maar kinderen kunnen hier vaak nog niet goed mee omgaan en reageren dan anders dan ze zouden willen. Daardoor ontstaat er dan vaak een probleem. Je kind is ongelukkig en als ouder wil je maar één ding: een gelukkig kind!

Kinderpraktijk Samen op Pad
Kinderpraktijk Samen op Pad
Voor wie Kinderpraktijk Samen op Pad

Ik help kinderen die onder andere:

 • last hebben van faalangst
 • gepest zijn of worden
 • last hebben van een scheiding
 • te maken hebben met rouw en verlies
 • problemen hebben met weerbaarheid
 • een negatief zelfbeeld hebben
 • niet lekker in hun vel zitten
 • bang, gevoelig, druk etc. zijn
 • plotseling niet meer naar school willen
 • slecht grenzen kunnen aangeven
 • snel boos worden of agressief zijn

In mijn praktijk staat jouw kind centraal. Ik ben speltherapeut en gediplomeerd kindercoach en werk volgens de integratieve visie. De integratieve coaching/kindertherapie gaat ervan uit dat de oplossing al onbewust in het kind aanwezig is, jouw kind zijn probleem kan oplossen en dat het kind weet hoe hij dat wil doen.

Mijn rol is om jouw kind hierbij op liefdevolle wijze te begeleiden en het veranderingsproces van jouw kind te ondersteunen. Dit vergroot direct het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid! Ieder kind is uniek en ieder kind heeft iets anders nodig. Ik neem de tijd om samen met het kind op zoek te gaan naar wat bij hem of haar past. Ik maak gebruik van (fantasie)spel, knutselen, tekenen, bordspellen, rollenspellen en gesprekken. In mijn praktijk heb ik daarom van alles liggen. Denk aan verkleedkleren, klei, lego, teken- en knutselspullen, boekjes, spelletjes, auto’s, een poppenhuis, poppetjes, diertjes, knuffels en meer.

Ik haal alles uit de kast om het geluksgevoel van jouw kind te versterken.