Kindercoaching en/of kindercounseling

Elk kind tussen de 4 en de 12 jaar is in mijn praktijk in Vleuten van harte welkom. Met alle gedachten, emoties en gedragingen. Ik stel geen diagnoses, maar ik kijk naar waar jouw kind last van heeft.

In het leven gaat het vaak om en over gevoelens. Je kind voelt iets en heeft ergens last van. Maar kinderen kunnen hier vaak nog niet goed mee omgaan en reageren dan anders dan ze zouden willen. Daardoor ontstaat er dan vaak een probleem. Je kind is ongelukkig en als ouder wil je maar één ding: een gelukkig kind!

Ik help kinderen die onder andere:

  • last hebben van faalangst
  • gepest zijn of worden
  • problemen hebben met weerbaarheid
  • een negatief zelfbeeld hebben
  • niet lekker in hun vel zitten
  • bang, gevoelig, druk etc. zijn
  • plotseling niet meer naar school willen
  • slecht grenzen kunnen aangeven
  • snel boos worden of agressief zijn

In mijn praktijk staat jouw kind centraal. Ik ben speltherapeut en gediplomeerd kindercoach en werk volgens de integratieve visie. De integratieve coaching/kindertherapie gaat ervan uit dat de oplossing al onbewust in het kind aanwezig is, jouw kind zijn probleem kan oplossen en dat het kind weet hoe hij dat wil doen.

Mijn rol is om jouw kind hierbij op liefdevolle wijze te begeleiden en het veranderingsproces van jouw kind te ondersteunen. Dit vergroot direct het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid! Ieder kind is uniek en ieder kind heeft iets anders nodig. Ik neem de tijd om samen met het kind op zoek te gaan naar wat bij hem of haar past. Ik maak gebruik van (fantasie)spel, knutselen, tekenen, bordspellen, rollenspellen en gesprekken. In mijn praktijk heb ik daarom van alles liggen. Denk aan verkleedkleren, klei, lego, teken- en knutselspullen, boekjes, spelletjes, auto’s, een poppenhuis, poppetjes, diertjes, knuffels en meer.

Ik haal alles uit de kast om het geluksgevoel van jouw kind te versterken.

Kinderpraktijk Samen op Pad
Kinderpraktijk Samen op Pad
Voor wie Kinderpraktijk Samen op Pad