Kindercoaching en/of kindercounseling

Wat is het verschil tussen kindercoaching en kindercounseling?

Bij integratieve kindercoaching ligt de nadruk op persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen, zelfkennis, motivatie en het benutten van de eigen kwaliteiten. Het kind krijgt weer grip op zijn probleem.

Als integratief kindercounselor kan ik krachtige therapeutische beinvloedingsmodellen inzetten om een verandering in de binnenwereld van het kind tot stand te brengen. Door gebruik te maken van imaginatie en het beeldend vermogen van het kind kunnen innerlijke blokkades worden opgeheven. Het kind wordt sterker, krijgt grip, groeit en heelt.

Elk kind tussen de 4 en de 12 jaar is in mijn praktijk in Vleuten van harte welkom. Met alle gedachten, emoties en gedragingen. Ik stel geen diagnoses, maar ik kijk naar waar jouw kind last van heeft.

In het leven gaat het vaak om en over gevoelens. Je kind voelt iets en heeft ergens last van. Maar kinderen kunnen hier vaak nog niet goed mee omgaan en reageren dan anders dan ze zouden willen. Daardoor ontstaat er dan vaak een probleem. Je kind is ongelukkig en als ouder wil je maar één ding: een gelukkig kind!

Voor wie?

Ik help kinderen die onder andere:

  • last hebben van faalangst
  • gepest zijn of worden
  • problemen hebben met weerbaarheid
  • een negatief zelfbeeld hebben
  • niet lekker in hun vel zitten
  • bang, gevoelig, druk etc. zijn
  • plotseling niet meer naar school willen
  • slecht grenzen kunnen aangeven
  • snel boos worden of agressief zijn

Mijn rol is om jouw kind hierbij op liefdevolle wijze te begeleiden en het veranderingsproces van jouw kind te ondersteunen. Daarbij doe ik wat nodig is voor jouw kind. Ieder kind is uniek en ieder kind heeft iets anders nodig. Ik neem de tijd om samen met het kind op zoek te gaan naar wat bij hem of haar past. Ik maak gebruik van (fantasie)spel, knutselen, tekenen, bordspellen, rollenspellen en gesprekken. In mijn praktijk heb ik daarom van alles liggen. Denk aan verkleedkleren, klei, lego, teken- en knutselspullen, boekjes, spelletjes, auto’s, een poppenhuis, poppetjes, diertjes, knuffels en meer.

Ik haal alles uit de kast om het geluksgevoel van jouw kind te versterken.

kindercoaching en/of kindercounseling
Kinderpraktijk Samen op Pad
Voor wie Kinderpraktijk Samen op Pad