Brusjescoaching

Coaching van broertjes en/of zusjes die elkaar veelvuldig in de haren zitten!

Wéér ruzie! Gelukkig is daar brusjescoaching!

Conflicten tussen kinderen kunnen soms een grote zorg zijn. Het begint soms al bij het ontbijt en het gaat de hele dag door! Gek word je ervan. Je hebt alles al geprobeerd: ze uit elkaar gehaald, gewaarschuwd, gepraat….. maar niks lijkt te helpen. Er is sprake van een voortdurende competitiestrijd, hiërarchie problemen of de persoonlijke behoeften zitten in de weg. Maar er kan uiteraard nog veel meer spelen. Want drie maanden geleden ging kind A met de pop van kind B aan de haal en dat zit kind A nog steeds dwars! Oude koeien die steeds maar weer terug blijven komen. Je dacht dat het opgelost was, maar ondertussen borrelt er nog van alles. Brusjescoaching is een uitkomst en biedt een oplossing.

De sessies

Tijdens de brusjescoaching sessies worden de conflicten opgelost en ligt de focus op de ideale situatie.

Kinderen leren:

  • Hoe ze met en naast elkaar kunnen spelen in een fijne sfeer
  • Dat er vaste gedragingen en zinnen zijn, die de communicatie en het contact kunnen vergemakkelijken
  • Dat de negatieve aandacht zonde van de tijd is en dat ze beter veel lol kunnen hebben
  • Dat iedereen ‘eigenaar’ is van zijn eigen gevoel en daarmee ook verantwoordelijk bent voor je eigen geluk

Alles met als doel om sociaal, liefdevol en warm met elkaar om te gaan. Het mooie aan brusjescoaching is dat kinderen niet alleen leren om meer lol met elkaar te hebben, ze leren elkaar ook nog eens beter kennen.

Tijdens de sessies lossen ze (oude) conflicten op, leren ze elkaars kwaliteiten kennen, inleven, samen spelen, individualiteit ontdekken, grenzen (her)kennen, complimenten geven, etc.

Interesse in brusjescoaching?

Ik ben er voor jullie kinderen en voor jullie als ouders en ik doe als integratief kindercounselor alles wat nodig is om te kunnen helpen. Neem gerust contact met mij op om een intake voor brusjescoaching in te plannen. Om zo goed mogelijk inzicht in de problematiek te krijgen, stuur ik jullie voorafgaand aan de intake een korte vragenlijst over de conflicten en de onderlinge relaties van de kinderen. Tijdens de intake gaan we dieper in op de problematiek en voorzie ik jullie alvast van wat tips en adviezen. Het benodigde aantal brusjessessies hangt van een heleboel factoren af en zijn daarom op voorhand lastig in te schatten. Meestal starten we met drie sessies die  ingepland worden met tussenpozen van ongeveer een maand.

Ook zo toe aan harmonie en roept alles in jou ‘Ja, dat wil ik?!’  Klik dan hieronder voor het aanvragen van een intake! Ik kijk ernaar uit om met jullie en jullie kinderen aan de slag te gaan. Tot gauw!

Brusjescoaching