Werkwijze

De intake

De intake is alleen met jullie als ouders, dus zonder kind, zodat jullie vrij kunnen praten over jullie wensen, behoeften, zorgen, verwachtingen en hulpvraag. Tijdens de intake zullen wij dieper ingaan op de ingevulde vragenlijst en spreken wij af wanneer de sessies gaan starten.

De sessies

Tijdens de (eerste) vijf sessies die dan wekelijks volgen ga ik samen met jouw kind in kaart brengen wat er precies aan de hand is en waar je kind zelf het meest last van heeft. Spelenderwijs en op liefdevolle wijze ga ik je kind laten inzien dat er allerlei manieren zijn om deze (en toekomstige klachten/problemen/situaties) op te lossen! Je kind wordt gelukkiger, zelfverzekerder en heeft hier later nog steeds profijt van.

De evaluatie

Na de eerste vijf sessies vindt er een evaluatiegesprek plaats om de voortgang en de ontwikkeling te bespreken. Uiteraard spreken wij elkaar ook tussendoor, bij het halen en het brengen, en indien gewenst of noodzakelijk, is het altijd mogelijk om telefonisch contact te hebben. Tijdens de evaluatie besluiten wij gezamenlijk of er nog aanvullende sessies nodig zijn of dat er een dusdanig positieve verandering bij jouw kind teweeg is gebracht dat het traject succesvol kan worden afgerond.

Goed om te weten

Vanuit mijn opleiding tot integratieve MasterKindertherapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie worden mijn werkzaamheden gesuperviseerd. De sessies met jouw kind zullen daarom worden opgenomen. De opname wordt onmiddellijk vernietigd nadat deze voor de supervisie niet meer nodig is.

Kinderpraktijk Samen op Pad
Kinderpraktijk Samen op Pad

De praktijkruimte