Werkwijze

De intake

Graag vertel ik meer over de werkwijze. De intake is bij mij in de praktijk in Vleuten en is alleen met jullie als ouders (dus zonder kind) zodat jullie vrij kunnen praten over jullie wensen, behoeften, zorgen, verwachtingen en hulpvraag. Tijdens de intake zullen wij dieper ingaan op de ingevulde vragenlijst en spreken wij af wanneer de sessies gaan starten. Jullie hebben kunnen zien hoe de ruimte eruit ziet waar ik met jullie kind aan de slag ga en jullie gaan de deur uit met alvast handige tips en adviezen die jullie gelijk kunnen gaan toepassen.

De sessies

Tijdens de (eerste) vijf sessies die dan wekelijks volgen ga ik samen met jouw kind in kaart brengen wat er precies aan de hand is en waar je kind zelf het meest last van heeft. Spelenderwijs en op liefdevolle wijze ga ik je kind laten inzien dat er allerlei manieren zijn om deze (en toekomstige klachten/problemen/situaties) op te lossen! Je kind wordt gelukkiger, zelfverzekerder en heeft hier later nog steeds profijt van. Ouders zijn niet aanwezig bij de kindsessies. Echter, als het kind het nodig heeft, dan zijn ouders van harte welkom. Het allerbelangrijkste is dat jullie kind zich volledig en vertrouwd voelt. Dit is de basis voor een succesvol veranderingstraject.

De evaluatie

Na de eerste vijf sessies vindt er een evaluatiegesprek plaats om de voortgang en de ontwikkeling te bespreken. Uiteraard spreken wij elkaar ook tussendoor bij het halen en het brengen, en indien gewenst of noodzakelijk, is het altijd mogelijk om telefonisch contact te hebben. Tijdens de evaluatie besluiten wij gezamenlijk of er nog aanvullende sessies nodig zijn of dat er een dusdanig positieve verandering bij jouw kind teweeg is gebracht dat het traject succesvol kan worden afgerond.

Werkwijze