Voor kinderen

Hoi!

Hoi! Wat goed dat jij er bent en hier een kijkje komt nemen. Ik ben Thérèse en ik hou ervan om kinderen te helpen die ergens last van hebben. Ik ben nu al benieuwd hoe jij naar de wereld kijkt en ik wil je graag leren kennen!

Heb jij wel eens last van:
Boosheid
Verdriet
Ruzie met anderen
De scheiding van je ouders
of ben je wel eens bang?
Of gewoon iets heel anders?

Ik help je graag!

Vervelende gedachten

Heel veel kinderen hebben last van vervelende en storende gedachten. Bijvoorbeeld:

  • Ik kan het niet
  • Dat durf ik niet
  • Ze vinden mij stom
  • Niemand vindt mij leuk

Bij mij kun je, als een echte onderzoeker, ontdekken waar die gedachten vandaan komen en leer je welke gedachten jou beter helpen! Hierdoor ga je dingen doen die je al heel lang wilde doen! Je gaat ontdekken dat nieuwe dingen doen leuk is, waardoor je bijvoorbeeld meer vrienden en vriendinnen gaat maken. Je gaat ook veel blijer worden als je die vervelende gedachten hebt aangepakt.

Nare gevoelens

Ook lopen er veel kinderen rond met een naar gevoel van binnen. Bijvoorbeeld:

  • Boosheid
  • Verdriet
  • Bang
  • Eenzaam
  • Schaamte
  • Onbekend: je weet nog niet hoe het nare gevoel heet! Maar het is er wel.

Er zijn ook kinderen die hoofdpijn en buikpijn hebben en veel moe zijn. Sommigen voelen zich zó naar dat ze zelfs niet meer naar school willen! En hier bij mij in de praktijk lossen ze de nare gevoelens op waardoor ze weer naar school kunnen gaan.

Jij bent dus niet de enige die ergens last van heeft. Misschien staat jouw probleem of waar jij last van hebt hier helemaal niet tussen! Dat maakt niet uit. Ook die los je op.

Zelfvertrouwen

Dat noemen ze ook wel vertrouwen op jezelf. Jij bent goed zoals je bent. Jij hebt heel veel mooie kwaliteiten in huis, wist je dat al? Weet jij ook al welke dat zijn? En wist je dat je deze altijd kunt gebruiken? Heel handig als je bijvoorbeeld in de klas het moeilijk vindt om je vinger op te steken of met gym niet naar voren durft. Soms vind je een spreekbeurt spannend, maar jij ontdekt bij mij dat je zelfs met knikkende knieën een spreekbeurt kan doen!

Bij Therese in de praktijk
Voor kinderen
Voor kinderen

Spelen, praten, bouwen, tekenen, verkleden?

Alles kan! Het is bij mij heel leuk in de praktijk. Ik heb heel veel speelgoed en jij kiest wat je wilt doen. Jij kiest ook waar je het over wilt hebben. We doen van alles wat! Spelen, praten, bouwen, verkleden, knutselen, wat jij maar wilt!

Alles wat je met mij bespreekt is privé en jij bepaalt wat ik wel of niet met je vader of moeder kan bespreken.

Oh ja. Hoe kom je bij mij??

Jouw vader en moeder kunnen je aanmelden bij mij. Misschien hebben ze dat al gedaan. Misschien vind je het ook een goed idee of misschien ben je het er nog niet mee eens. Dat kan! Het lijkt me ook helemaal niet leuk als je ouders zomaar zoiets voor jou beslissen! Dat kun je dan mooi die eerste keer dat je komt aan mij vertellen. Ik ga je ouders in ieder geval een heleboel tips geven zodat ze beter met je leren omgaan en jou beter gaan begrijpen. Ook kunnen zij jou thuis dan beter helpen!

Ik hoop je snel te zien. Ik heb heel veel zin om met jou aan de slag te gaan!

Filmpje

Binnenkort komt hier ook nog een filmpje van mij en de praktijk, zodat je weet hoe ik praat en hoe de praktijk eruit ziet!