Over mij

Kindercoach Thérèse

Hoi! Ik ben Thérèse, kindercoach, kindercounselor, speltherapeut, ouderbegeleider en trotse eigenaresse van mijn praktijk voor integratieve kindercoaching, kindercounseling in Vleuten: Kinderpraktijk Samen op Pad!

Mensen omschrijven mij als warm, grappig, empathisch, sterk analytisch, betrokken, duidelijk en recht door zee! Zo weet je gelijk wat je aan mij hebt. Ik draai nergens om heen en alles wat ik doe en zeg is in het belang van het kind.

Het kind weet het

Ik weet als geen ander hoe je als ouder met je handen in het haar kunt zitten of geen uitweg meer ziet. Hoe fijn is het als je de zorgen die je hebt over je kind kunt delen en ik jou (of beter gezegd: jouw kind) help bij het vinden van de oplossing? Ieder kind is anders, er bestaat geen kant-en-klare oplossing. Maar het kind weet diep van binnen waar hij last van heeft, wat hij nodig heeft en hoe hij het gaat oplossen. Het kind is hierin de deskundige. Ik ben als kindercoach de liefdevolle begeleider op zijn of haar pad naar verandering waarbij ik het zelfhelende en beeldend vermogen van het kind aanspreek. De oplossing komt dus van binnenuit het kind waardoor het kind ook leert hoe hij zijn of haar problemen in de toekomst kan oplossen!

Ik word er ontzettend blij van als ik kinderen kan helpen. Ieder kind verdient dat zetje in zijn rug, die glimlach, de troost, die ene eyeopener en dat extra stukje (zelf)vertrouwen. Kinderen gelukkiger maken, dat is mijn doel. Hierin ligt mijn kracht, mijn zingeving en mijn motivatie.

Therese

Opleiding en expertise

Ik ben gediplomeerd integratief Kindercounselor (Academie voor Psychotherapie) en speltherapeut (CIVAS). Daarnaast ben ik gediplomeerd sleuteltrainer voor de training Hartgrondig Opvoeden.

Ik heb aanvullende opleidingen gedaan op het gebied van ontwikkelingspsychologie, psychopathologie, psychologische behandelmethodieken, medische basiskennis, wet en ethiek, communicatie en interactie. Ik ben getraind in het voeren van gesprekken met ouders om de beste begeleiding te kunnen geven.

In 2023 heb ik kleinschalig onderzoek gedaan naar het effect van mindfulness interventies bij kinderen. Denk hierbij aan kindermeditaties, ademhalingsoefeningen en oefeningen voor het bewust zijn en worden van alle zintuigen. Ik kan deze effectief inzetten en indien gewenst aparte kindsessies voor inplannen.

In november 2023 heb ik de basiscursus Poptalk succesvol afgerond, waardoor ik deze methodiek kan inzetten met de kinderen en ouders in mijn praktijk.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van trauma, rouw en verdriet, hoogbegaafdheid, ASS en HSP. Ik stel echter geen diagnoses, maar begeleid het kind bij datgene waar het last van heeft, zodat het kind weer lekker in zijn of haar vel komt te zitten!

kindercoach